Dames 1 start competitie met ruime winst

Voor de Dames 1stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma en daarvoor moest afgereisd worden naar Katwijk, om daar tegen het derde team van Solar systemen-Grasshoppers te spelen. Voor de wedstrijd was er twijfel hoe deze zou verlopen omdat het team twee slechte oefenwedstrijden achter de rug had. Het sterk vernieuwde team moest daarin duidelijk wennen aan elkaar en aan de nieuwe coach.
Bij de opening van de wedstrijd werd onmiddellijk zorgelijk gekeken want Solar systemen-Grasshoppers kwam snel op een 6-0 voorsprong. Daarna pakte Dames 1 de zaken energiek op in de verdediging en zorgde Zeneb Mansour in de aanval voor een kanteling naar 6-10. Ook in het tweede deel van het eerste kwart hield Forwodians het initiatief waardoor dat kwart eindigde met 14-17. Dames 1 startte het tweede kwart overtuigend door goed aan te vallen en fel te verdedigen, zodat er een tussenstand van 18-31 op het scorebord stond. Daarna verslapten de dames in de verdediging, werd er slecht aangevallen en kreeg Solar systemen-Grasshoppers de kans om terug te komen naar 28-35 bij rust.
In het derde kwart pakte de dames de zaken weer energiek op en zorgde Marjon van Egmond voor de nodige score inbreng. Daardoor werd de voorsprong stap voor stap uitgebreid naar 38-58 aan het einde van dit kwart. In het laatste kwart temporiseerde de dames de wedstrijd, bleef het team goed verdedigen en was de stand bij het eindsignaal 43-66.
Reactie van coach Peter Lapidaire: “Een goede teamoverwinning, door het felle verdedigen, doordat iedereen één tegen één durfde te gaan en alle speelsters gescoord hebben. Er zijn uiteraard zaken die nog beter kunnen maar een eerste overwinning bij de seizoenopening is prettig”.

Onze sponsors