Corona update

Update over het Coronavirus 19 maart 2020

Zoals jullie in het nieuws hebben kunnen volgen heeft de overheid alle sportclubs gesloten tot 6 april. Dat betekent ook voor ons dat wij tot 6 april niet kunnen basketballen.

De geplande extra ALV van 7 april gaat voor als nog wel door. Natuurlijk houden wij alle adviezen van het RIVM en de overheid goed in de gaten en zullen jullie op de hoogte houden!

Ondertussen kunnen jullie wel aan jullie basketball skills werken! Heb je al aan een van de onderstaande films gedacht?

1. Coach Carter
2. Space Jam
3. Amateur
4. Love & Basketball
5. Like Mike

Check hier de trailers! 

___________________________________________________________________________________________

Beste leden,

Helaas heeft het bestuur moeten besluiten om de trainingen te annuleren tot 21 maart. In de loop van volgende week zal het bestuur de situatie opnieuw beoordelen.

Wij volgen het advies van de NBB, NOC NSF en het RIVM op.

Wij vinden het erg jammer dit besluit te moeten nemen, maar ieders gezondheid staat voorop!

Bij vragen kan je contact opnemen met het bestuur.

Kijk voor meer informatie op de site van de NBB.

ALLE BASKETBALWEDSTRIJDEN TOT EN MET 31 MAART GAAN NIET DOOR.

Naar aanleiding van de nieuwe informatie die vandaag door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar buiten is gebracht, worden alle competitiewedstrijden in het Nederlandse basketball tot nader order én in elk geval t/m 31 maart afgelast. Daarmee volgen de Nederlandse Basketball Bond en de Dutch Basketball League de richtlijnen van NOC*NSF om tot die datum geen sportwedstrijden te organiseren. Het advies is tevens alle clubbijeenkomsten zoals trainingen en vergaderingen ook af te gelasten.

Eén van de dringende aanvullende maatregelen die VWS en het RIVM aanbevelen, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is geen evenementen meer te organiseren waarbij meer dan honderd mensen samen komen. Voor het basketball in Nederland betekent dat er voorlopig geen wedstrijden in de Dutch Basketball League, Women’s Basketball League en alle andere competities (landelijk en op afdelingsniveau) worden gespeeld. Ook de finales van de Basketball Cup op 28 en 29 maart gaan niet door.

De komende periode zal aan de hand van het dan geadviseerde beleid worden bekeken in hoeverre wedstrijden – indien van belang voor het verloop van de competitie – moeten en kunnen worden ingehaald.  Voor de finales van de Basketball Cup geldt eveneens dat op een later moment wordt bekeken wanneer deze worden verspeeld.
Inmiddels heeft de organisatie van het Holland Nordic Basketball Tournament in Groningen laten weten dat dit internationale jeugdtoernooi dat stond gepland van 11 t/m 13 april ook niet door zal gaan.