Lieve Frans, dankjewel!

Hierbij willen wij jullie informeren dat wij het droevige nieuws hebben ontvangen van het veel te vroeg overlijden van Frans Neuman. Alhoewel het bericht niet geheel onverwachts is gekomen, heeft het ons diep geraakt. Frans had ons verteld dat hij de strijd tegen zijn oneerlijke ziekte niet zou kunnen winnen.

Zodra Frans zijn oudste zoon besloot om te gaan basketballen was Frans een betrokken ouder langs de kant van het veld. Bijna alle wedstrijden werden door Frans vastgelegd met fototoestel of filmcamera. Het duurde niet lang of Frans werd ook door andere teams gevraagd voor een foto of filmreportage. Zodra ook de jongste zoon van Frans besloot te gaan basketballen bracht de familie Neuman vele zaterdagen door in onze sporthal. Hetzij als supporter, een bardienst, als chauffeur of andere hand en spandiensten. Er gingen maar weinig zaterdagen voorbij, waarbij ze niet in De Schans te vinden waren en er werd geen wedstrijd gemist. Op de zaterdagen dat ze niet in de Schans aanwezig waren reed Frans met zijn Bernadette hoogstwaarschijnlijk met een auto vol teamleden door Nederland op weg naar een uitwedstrijd.

Frans besloot na een oproep van het bestuur tijdens een ALV zich aan te melden voor de sponsorcommissie om zo met enkele anderen in deze commissie nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Binnen deze commissie wist Frans tal van mooie ideeën tot uitvoer te brengen waarin Frans zijn creativiteit en positiviteit van grote invloed was. De activiteiten waar Frans onderdeel van is geweest, is te veel om te vermelden maar de sponsorborden, de verrijdbare tribunes, de loterij bij het scholentoernooi, het clubbord in de kantine, de vele filmpjes op Facebook zijn bijna allemaal de verdienste van Frans. Het is daarom niet voor niets dat wij enkele maanden geleden hebben besloten om Frans Neuman te benoemen tot lid van verdienste van Forwodians.

Wij zullen Frans zijn lach en zijn aanwezigheid voor altijd missen en wensen zijn familie heel veel sterkte, moed en kracht om dit verlies te dragen.

 

Zaterdag 19 september zullen wij ter nagedachtenis aan Frans Neuman voor aanvang van elke wedstrijden een minuut stilte in acht nemen.