• Uitgangspunten voor het scheidsrechter en tafelschema

  Uitgangspunten voor het scheidsrechter en tafelschema:

  1. Aan het begin van het seizoen gelijk tot aan de jaarwisseling bekend gemaakt en vlak na de jaarwisseling tot aan het einde van het seizoen.
  2. Leden worden voor de start van de competitie in september en in december in de gelegenheid gesteld hun beperkingen door te geven, zoals werk, stage of vakantie. Er wordt geprobeerd hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, het kan echter voorkomen dat niet aan alle wensen tegemoetgekomen wordt. Mocht de ingedeelde taak niet uitkomen kan er onderling geruild worden (graag wel rekening houden met gewenste ervaringsniveau).
  3. Alle competitie spelende leden vervullen ongeveer evenveel taken.
  4. Iedereen vanaf U12 wordt ingedeeld om te tafelen
  5. Iedereen vanaf U18 wordt uitgenodigd om een scheidsrechter cursus te volgen. Dit is niet vrijblijvend.
  6. Leden met een scheidsrechterdiploma kunnen ook ingedeeld worden als tafelaar.
  7. Alle competitie spelende leden worden door de TC geclassificeerd op het niveau dat zij kunnen tafelen en/of fluiten.
  8. Voor alle teams is vastgesteld welk niveau tafelaars en scheidsrechters er ten minste nodig is.
  9. De wedstrijden van U10 en U12 worden gefloten door 1 ervaren scheidsrechter en 1 scheidsrechter zonder diploma maar wel met een spelregelbewijs.
  10. Scheidsrechters uit jeugdteams worden alleen ingedeeld bij wedstrijden van teams, die ten minste 1 leeftijdsklasse jonger zijn.
  11. Scheidsrechters en tafelaars worden in eerste instantie gezocht in teams die aansluitende wedstrijden spelen.
  12. Scheidsrechters en tafelaars worden in tweede instantie gezocht in teams, die op dezelfde dag een thuiswedstrijd spelen.
  13. Scheidsrechters en tafelaars kunnen in uitzonderlijke gevallen ook gezocht worden in teams, die een uitwedstrijd spelen, waarbij er rekening gehouden wordt met minimaal 3 uur tussen de start van beide wedstrijden. Dit heeft echter niet de voorkeur.
  14. Er wordt rekening gehouden met leden die nog een team coachen of door de TC zijn ingedeeld als bankspeler bij een ander team.
  15. Leden die in meerdere teams wedstrijden spelen worden in principe net zo vaak ingedeeld als leden, die in 1 team spelen.
  16. Er worden op 1 wedstrijddag niet meer dan 60% van alle teamgenoten uit 1 team ingedeeld, zodat er onderling geruild kan worden. Leden die onverwachts niet hun taak kunnen vervullen dienen ook buiten hun eigen teams te zoeken
  17. Forwodiansleden uit combinatieteams met MSV en/of Jump, die geen thuiswedstrijden in de Schans spelen worden wel ingedeeld voor taken.
  18. Als er lopende het seizoen leden door blessures, beƫindiging van het lidmaatschap of om andere redenen niet in staat zijn hun taak te vervullen, wordt er van het team verwacht onderling afspraken te maken over de vervanging.
  19. Als een wedstrijd niet doorgaat zorgt de TC ervoor dat de ingedeelde tafelaars en scheidsrechters hierover zo snel mogelijk worden geĆÆnformeerd.
  20. Bij het niet opkomen en het niet regelen van een vervanger wordt op grond van het huishoudelijk reglement een boete opgelegd en kan bij herhaling of het niet voldoen van de boete zelfs een schorsing volgen.

   

  Classificatie leden

  Tafelaar 1 Ervaren tafelaars en alle seniorleden (moeten ook de 24 sec klok bedienen)
  2 Leden ouder dan 14 die al meer dan een half seizoen competitie spelen*
  3 Leden ouder dan 10 die al meer dan een half seizoen competitie spelen*
  9 Leden jonger dan 10 of leden die niet hoeven tafelen in verband met andere vrijwilligerstaken*
  Scheidsrechter A Ervaren scheidsrechters
  B Scheidsrechters nog niet veel ervaring hebben
  C Scheidsrechters zonder diploma ouder dan 14*
  Z Leden jonger dan 14 en leden die niet hoeven fluiten in verband met andere vrijwilligerstaken*

  *Elk lid wordt individueel op niveau beoordeeld door de TC, hierdoor kan je soms een hoger niveau hebben dan je teamleden.

   

  Classificatie teams (minimale niveau, ook leden met een hogere classificatie kunnen worden ingedeeld)

  Team Scheidsrechters Tafelaars
  U10 C A 3 3  
  U12 C A 3 3  
  U14 B B 2 2  
  U16 B B 2 2  
  U18 B A 2 2  
  U20 B A 1 1  
  Senioren A A 1 1